Talvitapahtuma 14.02 -09 Kuhmalahdella/ Kuhmoisissa.

Helmikuu 5th, 2009

Pitkästä aikaa taas luontoäiti on muistanut kelkkailijoitakin ja suonut sopivasti pakkasia sekä luntakin sen verran, että kelkkailukin onnistuu ainakin jääpeitteisellä alueella , metsäautoteillä sekä jotenkuten maastossakin.

Kerholaisia oli tiedotettu tapahtumasta hyvissä ajoissa, ja ennakkoon ilmoittautui 8 jäsentä. Päätettiin Nummen Hannun kanssa, että saa ottaa kaverinkin mukaan, vaikka ei kerhoon kuuluisikaan. Huhu alkoi levitä myös paikallisten harrastajien keskuudessa, ja lauantaina Tampereentien P paikalle ilmestyi 16 kelkkaa. Tosin omia näistä kaksi kappaletta, mutta kuitenkin ihan komea letka.

Pienen alkupuheen (puhuttelun) jälkeen kelkkojen nokat kohti Kuhmoista. Heikon lumitilanteen vuoksi ajettiin osittain metsäautoteitä pitkin , osittain Deep Lake Safari OY:n OFF-ROAD reittejä pitkin Kuhmoisten puolella sijaitsevalle isolle hiekkamontulle.

Perillä Lapinkodassa tulet sekä nuotio. Kelkkakerhon puolesta kaikille kunnon sapuskat, vaimo keitti tosi ison kattilallisen hernosoppaa. Voileivät, kahvit ,pullat sekä makkaraa kaikille. Muonavarasto väheni, mutta ei kesken koppunut. Kiitokset hiekkakuopan omistajalle, Erkki Rainiolle vielä kerran avusta sekä luvasta käyttää hänen maitaan tähän tilaisuuteen.

Leikkimielinen Sprinttikisa


Edellisenä iltana käytiin Liehun Maken kanssa hänen Tampparillaan tekemässä pohjat tulevaa pujottelukisaa varten. Kun kysyin, kuinka monta kuskia haluaa ajaa kisan, niin yksitoista kättä nousi. Rata oli tarkoituksella aika mutkikas, että nopeus ei nousisi liian suureksi. Kisareitti merkittiin hyvin ja kaikki kiersivät sen ensin jalan. Ja sitten vaan ensimmäinen kuski baanalle:
Liehun Make(keskellä) halusi Lynxillään ajaa testimielessä ensimmäisenä ja toki hänellekkin kellotettiin aika. Hurjan näköistä oli meno, maalissa kello näytti 48.88 sekuntia. Kisassa toiseksi tuli Seppo Komssi(vasemmalla) ajalla 51.89, ja kolmantena Joonas Jokela ajalla 53.81. Kukaan ei kaatunut, eikä mitään vaurioita sattunut. Lukuunottamatta muutaman kuskin henkisiä kolhuja, jos kiersi kepin väärältä puolelta, niin 10 sekuntia aikasakkoa.

Massut täynnä lähdettiin jatkamaan matkaa kohti Lummene järveä.Jäällä jotkut innostivat painamaan peukalon pohjaan, sekä taiteilemaan huomattavassa vauhdissa yhdellä suksella. Näyttävän näköistä touhua.

Välillä piti vaihtaa remmiäkin erääseen Exciteriin keskellä järveä, mutta onneksi kuskilla oli vararemmi mukana. Mitä opimme tästä. Pidä aina vararemmi matkassa.

Lummene järveltä takaisin Vehkajärvelle. Halukkaat saivat kokeilla luistoa kylän poikien kanssa yhdessä auraamallamme jääradalla. Vain yhdessä kelkassa oli piikkimatto, muilla ei olisi ollut sanan sijaa tätä vastaan. Eväitä jäi vielä tosi paljon syömättä, ja ehdotinkin kaikille, että tervetuloa safariyhtiön Megakodalle. Kaikki tulivat ja ihmeesti maistuivat taas makkarat, kahvit sekä pullat.

Tapahtuma onnistui mielestäni oikein mukavasti. Ajoa olisi tietenkin saanut olla enemmänkin, mutta kun ei niitä reittejä/uralupia kertakaikkiaan ole vielä läheskään tarpeeksi. Yamahan trippimittariin tuli noin 30 km tältä reissulta. Ainakaan kerhon tapahtumissa ei oteta sitä riskiä, että ajetaan 16 kelkalla jonkun maiden lävitse ilman lupaa vardenafilotc.net.

Jotkut kerholaiset ottivat kuvia runsaasti, ja niitä onkin ilmestynyt sivustolle kiitettävästi.


Kiitokset kaikille osallistujille sekä kavereilleni, jotka talkoohengessä olivat järjestämässä tätä mukavaa tapahtumaa. Kiitos erityiseti vielä Nummen Hannulle, joka ei valitettavasti päässyt hautajaisten takia osallistumaan tapahtumaan sekä tapaamaan kerholaisia.

Ensi talvellekkin tuli jo toivomuksia kaksijakoisesta tapahtumasta. Perheet mukaan, erikseen “kuumaryhmä”, joka voisi ajella hiukan rivakammain sekä pidemmän lenkin. Yritetään parhaamme mukaan täyttää tämä toive ensi talvena.

Terveisin Jussi Penttilä
SHKK puh.joht

3 kommenttia
Jätä kommentti »

 1. Isännälle, emännälle ja koko tuotantotiimille vielä kiitos!
  Lainalasit jäi sitten minulle, mutta löytävät tiensä perille aikanaan! Omat löyty kuitenkin autosta kun palattiin parkiin!!
  9 viikonloppu kävis minulle,jos se retki toteutuisi siine kihniöön! Seuraava mahdollinen olis vasta viikon 12 vkl.!!!

 2. Kiitokset täältäkin niin osallistujille kuin järjestäjillekin - hyvin hoidettu Jussi & Co. =) ..hauskaa oli..

  Kuvia varten on nyt laitettu galleriaan linkkiä.. Isompien tiedostojen lähettely suoraan bugitteli, joten saattaa säästää hermojanne jos laitatte kaikki 5-20MB kokoset setit sinne gmail osoitteeseen. Pienemmät zipit ja yksittäiset kuvat tulee kyllä nätisti suoraankin..

  Laaditaan retkestä vähän kattavampi raportti kuvineen ja kisatuloksineen tässä pikapuoliin.. Ajetun lenkin laitoin urakarttaan näkyviin noin niinku tilapäisesti jos jotakuta kiinnostaa vilkasta missä suunnilleen pyörähdettiin - pari pätkää on vähän suorempaa viivaa kuin mitä oikeasti ajettiin kun unohtu “Jussin tukikohdasta” lähtiessä ja “Exciterin remminvaihtopaikalta” jatkaessa laittaa se gepsu het lähdössä takas päälle.. =P

  –topi

 3. Kiitoksia vaan paljon järjestäjille ja osallistujille. Oli piristävä reissu näin valkenevan kevään kynnyksellä. Tarjoilut oli niin hyviä, että “hävetti” käyttää hyväkseen-:)

  http://kelkkalehti.com/keskustelu/index.php?PHPSESSID=04c6855a508f1baebd21c37196627ee3&topic=6687.300

Jätä kommentti