KIHNIÖN KIEMURAT

Maaliskuu 19th, 2009

Koska suurempaa ryntäystä jäsensafarille Kihniöön ei ilmennyt, päättivät ‘Neljä Rohkeaa Miestä’ uskaltautua reissulle.

Kihniön kiemurat

Tukikohdaksi valikoitui Nerkoonjärven kalastuskunnan viime kesänä valmistunut kalamaja, joka palvelikin tarkoitustaan erinomaisesti.

Perjantai-iltana paikalle tulivat Tuomo Polariksensa kera ja Hannu. Lauantaina lisäksi Jussi ja Raikku, mukanaan kolme Yamaha-kelkkaa. Majalta oli vain pari kilometriä merkittyjen reittien lähtöpisteeseen, joten menoksi. Ensin kuitenkin maksoimme hoitopoolille uramaksun mukavasti kännykällä ja ostimme huoltamolta reittikartan.

Elämää suomalaismetsissä

Elämää suomalaismetsissä

Päätimme ajella noin 80 kilometrin mittaisen ympyrän, joka vei meidät mm. Käskyvuorelle. Sinne oli rakennettu iso kota ja laavut retkeilijöiden käyttöön. Oli siinä mukava paistella eväsmakkarat yhdessä hiihtäjien kanssa, ihaillen samalla upeita maisemia Pohjanmaalle päin. Eipä silmä heti ‘pökännyt’.

Välittömästi Käskyvuoresta lähdettyämme oli meitä vastassa kaksi poliisia kelkkoineen. Siinä puhallettiin nollat (tietysti) ja tarkastettiin kelkkojen paperit. Uralupia ei muuten tarkistettu, koska sehän ei kuulune virkatehtäviin, oletan. Poliisien kanssa kerrottiin siinä päivän jutut ja he neuvoivat meille lounas-/kahvipaikaksi Holiday Club Finlandin omistaman Pyhäniemen, joka on se kuuluisa matkailukeisari Kalevi Keihäsen aikanaan suunnittelema ‘Seipään sexikylä’. Joimme kahvit ja söimme talon tarjoamaa täytekakkua muiden lomavieraiden mukana.

Pyhäniemi

Pyhäniemestä ajelimme hiljalleen takaisin Nerkoolle. Käväisimme vielä Hannun lomapaikassa Maija-rouvaa tervehtimässä ja suuntasimme Kalamajalle saunanlämmitykseen. Siinä sitten illan tunteina muistelimme päivän tapahtumia ja totesimme yhteen ääneen, että hyvät reitistöt ovat kihniöläiset rakentaneet. Urat oli ajettu tampparilla edellispäivänä ja väylä oli merkitty maastoon aivan erinomaisesti. Ehkä parissa kohdassa oli hieman toivomisen varaa, mutta muuten reitistö sopii malliksi muillekin. Liikennettä reitillä oli todella vähän http://canadianviagras.com/pill/priligy/.

Elämää suomalaismetsissä

Käskyvuori

Poliisien lisäksi näimme vain 5 kelkkailijaa vaikka yhtenä lähtöpaikkana toimivan Teboil-huoltoaseman pihalla oli trailereita kymmenittäin. Kyllä maastoon kelkkoja mahtuu, näköjään.

Äijäjuttua

Äijäjuttua


Sauna oli hyvä ja ‘äijäjutut’ meheviä, siis ilta kului rattoisasti. Uni tuli silmään jo ennen puoltayötä. Aamulla kahvittelun jälkeen teki mieli taas kelkan selkään. Hannu jäi parantelemaan ärtynyttä lonkkaansa (ikä jättää merkkinsä) ja muut suuntasivat matkansa Virroille, jonne reitti vei osin entistä rautatien pohjaa. Siinä kelpasi ‘luukuttaa’ lähes suoraa baanaa kilometritolkulla. Kaiken kaikkiaan trippeihin kertyi melko tasan 200 kilometriä, joka tuntui aivan osavalta määrältä yhden viikonlopun aikana.

Saattaa tulla harkittavaksi ensi talven lumillakin retki Kihniöön, sen verran ‘juohevat’ urat sieltä löytyy. Suosittelemme muillekin!

Jussi, Raikku, Tuomo ja Hannu.

Jätä kommentti