Urakartoitus

Marraskuu 28th, 2008


SHKK on kymmenkunta vuotta vanha kerho, ja monet alueen kelkkaurat on vielä sitäkin vanhempia. Alueen metsiin on lyöty lukemattomia jätkänristejä ja tehty tasaisia baanoja siltoineen ja laavuineen entisajan talkoohengessä. Alkuajoista asti on elänyt vahva usko siihen että nämä urat liitetään jonain päivänä osaksi valtakunnallista, virallista kelkkareitistöä. Tämä usko elää toki vieläkin, vaikka viralliseen verkostoon on nyt jo liittynyt sellaisiakin lähialueitamme missä vielä ihmeteltiin mistä se pärinä oikein lähtee kun täällä jo revittiin talkoilla kantoja urilta.. ..mutta meillä vain ei vieläkään virallista reitistöä ole - ja ainakin kerholaiset tietävät miksi…

Valtakunnan viralliseen kelkkareitistöön liittymistä odotellessa..

Viimevuoden lopulla pidetyssä hallituksen suunnittelupalaverissa päätettin että kerhon olemassa olevan urat on saatava kerholaisten - ja etenkin siis uudempienkin kerholaisten tietoisuuteen ja käyttöön. Vanhoihin uriin liittyy monenlaista problematiikkaa - kaikki eivät tiedä missä niitä ylipäätäänkään menee, ja vielä vähemmän tiedetään mitä niistä vielä nykyäänkin saa ajaa ja mitä ei acheter kamagra..

Kun puheeksi tuli että ajanmukaista tekniikkaa hyödyntämällä on mahdollista tehdä kerhon uusille sivuille:

 • Kartta johon reitit voidaan piirtää tarkasti gps:än avulla kohdalleen
  • Reittejä voisi tallentaa kuka tahansa gps:llä
 • Kartta johon on helppo tehdä ajankohtaisia päivityksiä
  • Railovaroituksia, ajokieltoja, jäävahvuuksia…
 • Kartta josta kerholaiset voisi ladata reittejä omiin gps:iin

…niin oli selvää ettei rimaa sen alemmaksi jätetä, vaan kaikki yllämainittu otettiin alkutalven tavoitteeksi. Google Maps:illahan tuo on kaikki aivan perus toiminnallisuutta, joten siltä pohjalta lähdetään liikenteeseen - ja kun lumet tulee niin kartta on siinä kunnossa että sinne voidaan alkaa ajamaan reittejä kaiken kansan nähtäville. Seuraa miten projekti etenee - tilaisuuksia osallistua talkoisiin ilmaantuu varmasti. Kommentoimalla ja kantaa ottamalla autat myös!

6 kommenttia
Jätä kommentti »

 1. Hei !
  Kysyisin onko mahdollista saada paperiversiona karttaa Tampereen lähialueiden kelkkareiteistä, niin virallisista kuin vähemmän virallisista. Juurikin kelkan hankkineena, en vielä tiedä yhtäkään “reitinpätkää”, mutta haluaisin tutustua ympäristöön kelkalla jos se vain on mahdollista.

  Ystävällisin terveisin : Harry Hautala Tampereelta

 2. SHKK:lla ei paperikarttaa reiteistä ole vuosiin tainnut olla, mutta kelkkareitit.fi palveluun näyttää tämänkin alueen reitistöä ilmestyvän pikkuhiljaa, joten sieltä vaan pätkiä bongailemaan..

 3. Mites pääseekös Eräjärvelle ajaan viä reittejä pitkin?

 4. Mi abuelita Engracia nos haceda pinol ctaneile cuando en Achuapa habedan tormentas. A falta de pinol, un buen chocolate ctaneile o una taza de cafe9 reconforta. Aqued no para nada. Ahorita ya son las 10 de la noche y tenemos 14 grados bajo cero. En la maf1ana, independientemente de la temperatura, los pequef1os van a la escuela, a las guarderedas y los grandes a sus faenas. c1qued hay gente que sufre con el fredo.Y yo digo que la gente freda, este9n donde este9n, es lo me1s triste.

 5. No question this is the place to get this info, thanks y’all.

 6. None can doubt the veracity of this article.

Jätä kommentti