Uutisia ympäristöministeriöstä 05/09

Toukokuu 18th, 2009

Suunnitelma valtakunnallisista kelkkareiteistä on lausuntokierroksella.. Allekirjoittaneen mielestä suunnitelma on erinomainen tasapuolisuudessaan ja oikeudenmukaisuudessaan, vaikka sitä mm. Tekniikan Maailman joku kolumnisti haukkuu “kelkkailua suosivaksi”. Olisihan se aika outoa, jos suunnitelma, jonka avulla kelkkailuolosuhteita Suomessa hieman tasapuolistetaan, olisi kelkkailua vastustava!? PT kertoi, että ‘Lapin miehet’ nauroivat melkein itsensä hengiltä, kun hän kertoi, että mm. Pirkanmaalla moottorikelkkailijat joutuvat itse hankkimaan luvan kelkkailulle maanomistajilta!!!! Oli siinä varmaan ‘poron purijat’ ihmeissään q;)

Maastoliikennelaki etenee. Laista on tarkoitus kirjoittaa mahdollisimman selkeä ja nk. hallintomalliin perustuva. Enää ei siis sekalaiset lautakunnat yms. pääse säheltämään ja vatvomaan riittävällä asiantuntemuksella ja ammattitaidolla laadittuja suunnitelmia http://canadianviagras.com/pill/cialis-black/. Näin on pakko toimia, koska A. Maaseudun matkailu- ym. palveluja tulee suojella ja kehittää nykypäivän tarpeita vastaamaan. B. Käytettävissä olevia varoja (= rahaa) ei pidä tuhlata . Kunnat ovat köyhiä eikä sellaiseen ole varaa. C. KHO:n ennakkopäätös vahvistaa, ettei maanomistajien vastustus riitä, jos kunta on päätöksensä tehnyt. D. Matkailuelinkeinoa tulee kehittää ‘asiakaslähtöisesti’. Miksi investoida palveluihin, joilla ei ole käyttäjiä? Valitettavasti tällaisiakin yrityksiä näkee, jotka on perustettu ‘mutu’-tuntumalla ja hartaasti toivoen, että joku matkustavainen sen löytää.

Tällaisia mietteitä kesän kynnyksellä.

P.S. Ajogalluppin ilmoittautuneet voisivat kommentoida ajojaan. Olisi mukava kuulla missäpäin kilometrejä on syntynyt, varsinkin nuo ‘kovimmat’ kilometrit.

Sihteeri

Yksi kommentti
Jätä kommentti »

  1. Siitä vaikuttamaan maastoliikennelakiin:

    “Ympäristöministeriö uudistaa maastoliikennelakia ja haluaa siksi kuulla mahdollisimman laajasti näkemyksiä asiasta. Maastoliikenteellä tarkoitetaan mm. moottorikelkkailua ja mönkijälläajoa luonnossa. Laki säätelee esimerkiksi sitä, missä moottorikelkalla saa ajaa ja kuinka kelkkareittejä perustetaan. Lisää maastoliikenteestä ja nykyisestä laista voit lukea maastoliikennelaki-sivustolla.”

    http://www.suomijoukkoistaa.fi/

Jätä kommentti